menu
Word Lid
Asbestslachtoffers moeten rechtvaardige schadeloosstelling krijgen!

Het Vlaams Belang is er niet over te spreken dat de Vivaldi-partijen deze week een wetsvoorstel over de uitbreiding van de rechten van asbestslachtoffers hebben afgevoerd. “Dit gaat lijnrecht tegen het gezond verstand in”, zegt Kamerlid Hans Verreyt. Opnieuw laat de anti-Vlaamse Vivaldi-regering de omgevingsslachtoffers in de steek, en levert ze het bewijs dat ze allesbehalve sociaal is.”

In de commissie Sociale Zaken werd recent het wetsvoorstel over een uitbreiding van de rechten van asbestslachtoffers gestemd. Het voorstel zorgt ervoor dat asbestslachtoffers en hun nabestaanden eenvoudiger een rechtszaak kunnen opstarten tegen bedrijven die doelbewust bleven verder werken met de schadelijke stof asbest. “Dit voorstel is niet meer dan rechtvaardig”, aldus Verreyt. “Het biedt de asbestslachtoffers en hun nabestaanden de mogelijkheid om via een rechtbank een integrale schadevergoeding te verkrijgen, ook al ontvingen ze al een - vaak veel te lage - vergoeding via het Asbestfonds.”

“DE VIVALDI-PARTIJEN GEVEN DUIDELIJK NIETS OM DE ASBESTSLACHTOFFERS. ZE DENKEN ENKEL AAN HET VERZILVEREN VAN TOEKOMSTIGE POSTJES.”

De meerderheidspartijen voerden het voorstel echter af. “Het is duidelijk dat deze partijen niet anders durven dan in de pas te lopen”, stelt Verreyt vast. “Ze doen er alles aan om hun kansen op Vivaldi II gaaf te houden. Zelfs al betekent dit dat de asbestslachtoffers in de kou blijven staan. Ze geven duidelijk niets om deze mensen en denken enkel aan het verzilveren van toekomstige postjes.”

Voor het Vlaams Belang mocht de voorgestelde regeling een stuk verdergaan. “In het bijzonder over de schandalige financiering van het Asbestfonds, waar iedere werkgever 0,01 procent van de loonmassa aan afdraagt. Voor ons is het niet meer dan logisch dat de vervuiler betaalt”, besluit Verreyt. “Dat zal echter een brug te ver zijn voor de Vivaldi-partijen, die het zelfs niet over hun hart kregen, om dit voorstel mee te steunen. Het is opnieuw duidelijk dat een rechtvaardige behandeling van de asbestslachtoffers en de nabestaanden er enkel kan komen met een sterk Vlaams Belang.”

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF